Blog

5. 1. 2022
Tesnoba v covidu

Omejitve, cepivo, stiskanje zob. Stvari so določene. Tukaj se znajdem, vem, kaj moram, imam navodila in tako je življenje vsaj malo predvidljivo. Lahko me potipate, da sem ovca, ampak vemo, da vam bo zabrusila enako nazaj. Ti si ovca. Saj je vseeno.

Preberi več
3. 3. 2021
Zakaj so dnevi za počitek pomembni

Vem, da si bom v prihodnosti čestitala za vse počitke in tako ne bom jezna na 35-letnico, ki je danes jezna na 20-letnico, ki ni poslušala o pomembnosti krem z zaščitnim faktorjem.

Preberi več
19. 2. 2021
Kako živeti s tesnobo

Še vedno rada (za)jočem, še vedno se znam povleči vase, zardevati sto na uro ali se vsega bati. Razlika je ta, da tesnobo naslovim in počnem tisto, kar mi osmišlja življenje.

Preberi več
12. 2. 2021
Vračanje v prihodnost

Občutek vračanja v prihodnost je domač. Refleks, ki ga sproža samoohranitveni nagon. Vračamo se k predvidevanju in skakanju v prihodnost. Ker si želimo varnosti. In dolgega življenja.

Preberi več
14. 4. 2020
Vse bomo. In vse bo okej.

Upam, da si, ko bereš to, okej. Da je tvoje zdravje okej, da so tvoji ljudje zdravi. In upam, da ti situacija, v kateri smo se znašli, ni zlomila duha. Vse je začasno. Vse mine. Tudi to bo.

Preberi več
17. 4. 2019
To nisem jaz, moja tesnoba je.

Prejokala sem dober teden. To ni bil tiste vrste jok, ko si žalosten. To je bil jok, ki je dobro del. To je bil jok, ki je s solzami iz in z mene spral vso navlako, vsa bremena, ki sem jih tekom let naložila nase.

Preberi več
31. 5. 2018
Icibici triki za dneve brez tesnobe

Ne uspeva vedno, ampak škodi ne nikoli. Icibici triki, moje finte, kako zmagat vsak dan sproti, se ne dat tesnobi ali katerikoli drugi zahrbtni prasici podivjane psihe in biti konec dneva okej.

Preberi več
27. 2. 2018
Allstarke in surikate - kratek Jungov psihološki test

Če ne poznate Junga pa če vas vsaj malo zanimata psihologija in tipi osebnosti, naredite to čimprej. Pa kratek test rešite.

Preberi več
22. 11. 2017
Antidepresivi in tacanje z mačkami

Ja, tacam z mačkami. In sem popolno nasprotje solznemu bitju, ki se med privajanjem na antidepresive tolaži in uravnoveša s pomirjevali in resničnostmi šovi.

Preberi več
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram