Pravilno življenje

Medeja
15. 10. 2016

Tudi mene odnese. In pustim, da mi tuje besede, nasveti, mnenja zamajejo temelje. Kar je popolnoma okej in normalno. Smo ljudje.

Sploh v trenutkih preobremenjenosti, stresa. Ko smo bolj ranljivi. Manj stabilni. Že tako mogoče malo "načeti". In mogoče iščemo, kaj pa vem, potrditve? Žig poleg našega … življenja? Kot da bi obstajalo pravilno in nepravilno življenje. In potem se znajdemo v primežu dvomov, v objemu misli, ki tako zlahka načnejo našo samozavest.

Proces. Zaupajmo mu.

Življenje je proces. Nenehen napredek. Spremembe so gonilo napredka. Kolesje, ki ga poganjajo novi porazi, izkušnje. Padci in uspehi. Vse je v kompletu procesa. Zaupajte.

Zaupajte in se prepustite. Ne podcenjujte se. Velika verjetnost je, da ste v rangu tistih, ki jih občudujete. Ali tistih, ki jim zavidate. Znebite se dvomov. Tam ste. Drugačni. Svoji. Ampak tam ste. Na svoj način ste prišli. Na svoj način boste izpeljali. Ker si samo eden, samo edina. In drugače ne gre. Tu si, da narediš tako, kot želiš ti. Tako, da bo po tvoje. Originalno.

Če izhajaš iz sebe, iz vsega kar si, ti ne more nihče ničesar vzeti. Ti si ti. Avtentičnost, da je ni večje. Original. To je tvoja prednost.

Pravilno življenje je tisto življenje, ki je tvoje. Brez primerjav. Samo tvoje.

Ko začnemo živeti svoje življenje, živeti tako, da res vemo, da smo živi, da vsaka naša celica občuti našo iskrenost, entuziazem, takrat stvari padejo na svoje mesto. Nehamo s pričakovanji. Nehamo s primerjavami. Osvobodimo se primežev družbe. Nehamo kopičiti stvari, ampak raje zbiramo trenutke čuječe prisotnosti.

Še nedolgo nazaj sem bila prepričana, da nekaj čakam. Da bo, kaj pa vem, boljše. Da sem na dobri poti k … ne vem čemu. Saj verjetno sem, ampak tudi tu, kjer sem ta trenutek, je krasno. Kljub temu da imam v denarnici tablico pomirjeval. Za vsak slučaj. Če doživim panični napad. Nehala sem čakati dan, ko pomirjeval v denarnici ne bom več potrebovala. Zakaj? Ker bi potem vmes lahko pozabila živeti.

Lahko je krasno tudi tako. Kot je ta trenutek.

Ni recepta. Ni napotkov. Tvoje življenje je samo tvoje. Nihče ga ni še dal skozi. Ti si pionir. Ti ga živi. Tvoje je. Samo tvoje. In kot tako neprimerljivo z drugimi. Tvoje življenje je pravilno življenje. Začni se obnašati temu primerno.

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram