Pogoji poslovanja spletne trgovine Medeja.net

S spletno trgovino Medeja.net (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Domen Hrabar s.p., Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna, matična številka: 6231390000, davčna številka: 47759615, elektronska pošta: [email protected], telefon: 031 251 836, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Medeja.net, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Medeja.net in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Ponudba spletne trgovine Medeja.net se ažurira in spreminja pogosto in hitro. Artikli ponujeni preko spletne trgovine Medeja.net so del ponudbe podjetja Domen Hrabar s.p. Cene artiklov so v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Artikli se dobavijo kot digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, zato stroški dostave oz. poštnine ne obstajajo. Potrošnik privoli, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ker gre za pogodbo o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednji način plačila:

 • Preko PayPal sistema
 • Z nakazilom na račun ponudnika

Ko izpolnete obrazec za naročilo vam takoj pošljemo račun. Plačilo računa lahko izvedete preko e-banke, na banki, UPN obrazca in podobno. V kolikor želite hitrejšo obravnavo vašega naročila pa nam lahko po elektronski pošti pošljete potrdilo o plačilu.

Po prejemu plačila računa gre naročilo naprej v proces obdelave.

Ponudnik kupcu izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Cene

Cene artiklov so v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejme naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Koda kupona za popust

Koda kupona za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno kodo kupona za popust objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika in v medijih, ki jih ponudnik izbere. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna koda kupona za popust. Kode kupona za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače. Kod kuponov za popust ni možno menjati za gotovino.

Kako uporabim kodo kupona za popust?

Koda kupona za popust je beseda (besedna zveza, kombinacija črk in številk,..), ki jo kot prijavljen uporabnik vpišeš v 3. koraku spletnega nakupa po kliku na “Dodaj v košarico” in po kliku “Prikaži košarico”. V polje “Koda kupona” vpišite kodo kupona za popust ter kliknete “Unovči kupon”. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj zatem in bo jasno razvidna v postavki “Skupaj”.

Naši podatki za nakazilo

IBAN: SI56 6100 0001 2106 723
BIC koda: HDELSI22

Naziv: Domen Hrabar s.p., Pretnerjeva ulica 1, 6230 Postojna
Banka: DELAVSKA HRANILNICA d.d.

Koda namena: GDSV
Namen plačila: Vaše ime in priimek, naziv artikla
Referenca SI 00 – [št. računa]

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto.

Kupec izbere željen izdelek s klikom na ikono “Dodaj v košarico”. S klikom na “Prikaži košarico” lahko vedno pregleda kateri izdelki so že v košarici. Ko kupec konča z izbiranjem izdelkov klikne na ikono “Nadaljuj na blagajno”, ki kupca poveže na Zaključek nakupa. Kupec izpolni obrazec Podatki plačnika ter izpolni morebitne Dodatne informacije in izbere način plačila. S klikom na kljukico kupec potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, s klikom na gumb “Kupite sedaj” pa kupec odda naročilo. Naročila ni možno oddati ne da bi se kupec strinjal s pogoji poslovanja. Po oddaji naročila, kupec prejme potrdilo o naročilu oziroma kupoprodajno pogodbo po elektronski pošti. S tem je naročilo sprejeto v čakalno vrsto.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupec ima možnost preklicati naročilo v roku ene ure od oddaje naročila. Napake, popravke ali dodatke k naročilu lahko kupec pošlje po elektronski pošti na [email protected] V primeru, da kupec ne prejme potrdila o naročilu na elektronski naslov, pomeni, da je prišlo do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Kupec lahko postopek ponovi, ali pa pošlje sporočilo po elektronski pošti na [email protected]

2. Naročilo potrjeno.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Po prejemu plačila kupca gre naročilo v proces odpreme blaga.

3. Blago odpremljeno.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Blago se dobavi kot digitalna vsebina, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, ampak na elektronsko pošto kupca, prav tako pa si lahko kupec digitalno vsebino prenese s spletne trgovine Medeja.net tako, da klikne na “Moj račun” in nato “Prenosi”.

Kupec ima na voljo 1 prenos digitalne vsebine in 30 dni časa, da prenese digitalno vsebino. Ponudnik dovoli uporabniku shranitev digitalne vsebine na računalniku uporabnika ter tisk enega izvoda, vendar izključno za lastne in nekomercialne potrebe.

Brez pisnega dovoljenja je prepovedano reproduciranje, ditribuiranje, dajanje v najem, javna priobčitev, predelava ali druga uporaba digitalne vsebine ali njenih delov v kakršnemkoli obsegu ali postopku.

To pomeni, da lahko digitalno vsebino uporablja le kupec in je ne sme posojati ali prodajati drugim osebam in to niti digitalno (na primer prek elektronske pošte) niti natisnjeno. V kolikor želijo digitalno vsebino uporabljati druge osebe, mora vsaka oseba kupiti svoj izvod digitalne vsebine.

Medeja.net pred, ob ali takoj po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF formatu na e-naslov kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, ker gre za pogodbo o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, zato tudi vračilo blaga ni možno.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil čim prej, oz. v roku največ treh delovnih dni po prejetju plačila kupca za izdan račun za naročeno blago ali storitev. Blago se dobavi kot digitalna vsebina, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, ampak na elektronsko pošto kupca, prav tako pa si lahko kupec digitalno vsebino prenese s spletne trgovine Medeja.net tako, da klikne na “Moj račun” in nato “Prenosi”.

Artikli se dobavijo kot digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, zato stroški dostave oz. poštnine ne obstajajo.

Varnost nakupov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila ponudnika bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval. Oglasna sporočila ponudnika bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika.. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected] Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.