Kumare in voda

Medeja

Nimam vrta. Razlog je precej enostaven. Ne rabim ga. Sicer oba pojeva ogromno zelenjave, ampak imava oba tudi krasni mami, ki nam zelenjavo dilata. Mame pa … te so iz enih drugih časov. Njihovi vrtovi so njive in njihove zelenjave je veliko. Težko je posaditi in posejati toliko, da bo ravno prav. Zato je zelenjave preveč. In, ker stran ne bomo metali, je kdaj potrebno postati iznajdljiv.

Kumare. Ne vem, zdi se mi, da nekako ne pašejo v zamrzovalnik. In poleg solate … kaj drugega lahko človek pripravi iz njih? Kaj dobrega lahko človek še pripravi iz njih? Ne vem. Vem pa, da premalo pijem (kaj ne vsi?). In, če se me motivira in malo zamoti, spijem več. Voda z okusom je zakon. Boljša je od navadne vode in, odvisno sicer od namakanih zadev, ampak načeloma ima dodatne hranilne snovi, vitamine, minerale.

Kumarična voda

Voda ima nežen okus po kumarah. Toliko nežen, kot ga ima, če damo vanjo rezine limon. Blag okus. Če nam okus ni všeč lahko zraven dodamo še rezine limone, metine lističe, jabolko, po želji. Kumarična voda je okej. Za zdravje pa tako, kaj pa vem, za malo motivacije pri pitju zadostnih količin. Če ne drugega, tisti vrč vode z rezinami kumare na beli podlagi je izjemno instagramabilen.

Koristi

Ena povprečno velika na koščke narezana kumara v litru vode ima naslednje koristi:

HIDRIRA

Kot vsaka voda, kajne? Če niste ravno najbolj pridni in zavzeti pivci vode, potem so vode z dodatki kar fajn zadeva. Imam težave z zadostnimi količinami in me takšne vode vsake toliko časa rešujejo. Sploh poleti.

NUDI EKSTRA VITAMINE IN MINERALE

Kumare vsebujejo veliko rudnin. Kalij, magnezij, kalcij.  Olupek kumare je obogaten z fitosteroli, zato je fino, da kumar ne lupimo. Bogate so tudi s silicijem, ki čisti telo.

ZNIŽUJE KRVNI TLAK

Kalij v kumarah znižuje krvni tlak.

SKRBI ZA KOŽO

Silicij gladi kožo.

POMAGA MIŠICAM

Silicij! Pomaga pri regeneraciji mišic.

ODPLAVLJA STRUPE

Kumarična voda pomaga telesu pri odplavljanju strupov, toksinov.

Poleg naštetih koristi pa za vodo s kumarami pravijo, da preprečuje raka, znižuje ravni stresa, tesnobe (vitamini B, B1) in da osvežuje dah.

Torej škodljiva ni ta voda s kumarami. Kaj pa vem, nisem ekspert in nisem naklonjena muham hipsterskih zdravilcev. Preveč kumar imam in premalo tekočine spijem.

Pijte več vode! Pa bodite dobro. Na zdravje!

Medeja

Share This