Jogaquickie za vrat #4 [video]

Medeja
8. 5. 2020

Krajša joga iz serije #jogaquickie, ki se osredotoča na tvoj vrat.

Veliko tenzijskih glavobolov ima izvor ravno v trdem vratu. Napetost se iz področja vratu začne širiti navzgor in povzroča bolečine, za katere se nam ne zdi, da imajo lahko izvor v napetem vratu. Poleg ramen, ki jih nevede radi vlečemo k ušesom, pod stresom veliko breme nase navleče tudi vrat.

Zato sem pripravila krajšo jogo, ki jo lahko narediš mimogrede. Na tleh, na stolu, kjer jo potrebuješ. Toliko, da zadihaš in zmehčaš tkiva, ki bodo tvoje telo razbremenila stresa.

Namen krajše joge je takojšnja razbremenitev in enostaven odklop od okolice. Par dihov, par globokih in pozornih dihov sinhroniziranih z gibi telesa, lahko naredi vso spremembo, ki jo tisti dan potrebuješ.

Koristi joge za vrat so: 

  • manj glavobolov
  • krepitev mišic
  • sproščanje napetosti
  • izboljšanja drža
  • pospešena cirkulacija
  • zmehčan ramenski obroč

Youtube kanal je namenjen tebi in tvoji domači praksi, zato mi lahko poveš, kakšne joge si želiš. Kateri del telesa čaka na razteg in predihavanje, ali pa morda katera stiska rabi mogoče malo pomoči.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse – ob kakšni resnejši in dlje časa trajajoči bolečini ali zdravstveni težavi, se pred vadbo joge posvetuj z zdravnikom.

Ne pozabi dihat,

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram