Joga za začetek dneva [video]

Medeja
15. 4. 2021

Joga za začetek dneva (20 minut) poskrbi za telo in ga pripravi na nov dan. Pripravi na nov dan ali, če joga zjutraj ni tvoja skodelica čaja, joga z za odtenek hitrejšim tempom, prevetri telesne tokove in sokove ter dvigne nivo energije, spodbudi k akciji in zbistri misli. Zato ni nujno, da je 20 minutna praksa na sporedu zjutraj, joga je primerna za vsak del dneva, ko čutiš, da potrebuješ koktejl endorfinov.

Zato hop hop na blazino!

Če si želiš več joge z mano, se mi pridruži pri online jogi.

Naroči se na Youtube kanal in brezplačno neguj ter vzdržuj svojo joga prakso in rutino: https://www.youtube.com/c/Medeja-joga

Kanal je namenjen tebi in tvoji domači praksi, zato mi v komentarju lahko poveš, kakšne joge si želiš. Kateri del telesa čaka na razteg in predihavanje ali pa morda katera stiska rabi mogoče malo pomoči.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse - ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini se pred vadbo joge posvetujte z zdravnikom. Za globljo in bolj ozaveščeno prakso se pri jogi posvečamo tudi pranajami. Pri njej smo, z manipulacijo diha, pozorni na telo in njegove odzive nanjo. Če imamo zdravstvene težave, smo omotični ali če nam manipulacija diha sproža nelagodje, poslušajmo svoje telo in, če nam ne ustreza, pranajamo izpustimo.

Bodi dobro in ne pozabi dihat,

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram