Joga za spodnji del telesa [video]

Medeja
15. 2. 2021

Joga za spodnji del telesa (25 minut) se osredotoča na toge boke, uskladiščeno energijo v spodnjem delu telesa.

Spodnji del telesa je zaradi večurnega sedenja, nepravilne drže in statične pozicije nog lahko zelo obremenjen. Tako obremenjen, da povzroča bolečine, ki se zaradi neaktivnosti rade premikajo navzgor po telesu - bolečine v hrbtu, križu. Ob fizičnih dejavnikih, ki lahko povzročajo bolečine in nelagodnosti na področju spodnjega dela hrbta, bokov in nog, se na ta del telesa rad usede tudi stres. Stres, tesnoba, nemir.

Zato se joga za spodnji del telesa, poleg osredotočanja na hrbet, osredotoča tudi na toge boke, ki lahko poslabšujejo stanje in poglabljajo bolečine na področju hrbta.

Če si želiš več joge z mano, se mi pridruži pri online jogi.

Naroči se na Youtube kanal in brezplačno neguj ter vzdržuj svojo joga prakso in rutino: https://www.youtube.com/c/Medeja-joga

Kanal je namenjen tebi in tvoji domači praksi, zato mi v komentarju lahko poveš, kakšne joge si želiš. Kateri del telesa čaka na razteg in predihavanje ali pa morda katera stiska rabi mogoče malo pomoči.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse - ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini se pred vadbo joge posvetujte z zdravnikom. Za globljo in bolj ozaveščeno prakso se pri jogi posvečamo tudi pranajami. Pri njej smo, z manipulacijo diha, pozorni na telo in njegove odzive nanjo. Če imamo zdravstvene težave, smo omotični ali če nam manipulacija diha sproža nelagodje, poslušajmo svoje telo in, če nam ne ustreza, pranajamo izpustimo.

Bodi dobro in ne pozabi dihat,

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram