Joga za razbremenitev hrbtenice [video]

Medeja
8. 12. 2021

Joga za razbremenitev hrbtenice (24 minut) bo sprostila hrbet in popravila tvojo držo. Z razbremenitvijo hrbtenice lajšamo bolečine, sproščamo obremenjena tkiva in, fizično aktivni, poskrbimo za šus endorfinov. Zato hop, hop na blazino!

Telo je zaradi več ur trajajočega sedenja in lezenja vase pogosto ukrivljeno in naša drža posledično nepravilna. Zaradi nepravilne, popačene drže, trpi naša hrbtenica. Ko pride do bolečin v hrbtu, joga na nežen a efektiven način poskrbi za dele telesa in uma, ki so skrbnosti in pozornosti potrebni. Poskrbi, da telo iz nepravilne drže postavimo v pravilno držo, ki je koristna, ugodna za naše fizično in psihično telo.

Koristi joge za razbremenitev hrbtenice:

  • izboljšana, popravljena drža
  • zmehčane mišice hrbta
  • zmanjšana napetost
  • odprta in mehkejša tkiva
  • povečana prožnost, fleksibilnost
  • povečan občutek zavedanja o lastnem telesu
  • tkiva oskrbljena z več kisika
  • odprte dihalne poti

Če si želiš več joge z mano, se mi pridruži pri online jogi.

Naroči se na Youtube kanal in brezplačno neguj ter vzdržuj svojo joga prakso in rutino: https://www.youtube.com/c/Medeja-joga Kanal je namenjen tebi in tvoji domači praksi, zato mi v komentarju lahko poveš, kakšne joge si želiš. Kateri del telesa čaka na razteg in predihavanje ali pa morda katera stiska rabi mogoče malo pomoči.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse - ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini se pred vadbo joge posvetujte z zdravnikom. Za globljo in bolj ozaveščeno prakso se pri jogi posvečamo tudi pranajami. Pri njej smo, z manipulacijo diha, pozorni na telo in njegove odzive nanjo. Če imamo zdravstvene težave, smo omotični ali če nam manipulacija diha sproža nelagodje, poslušajmo svoje telo in, če nam ne ustreza, pranajamo izpustimo.

Bodi dobro in ne pozabi dihat,

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram