Joga za boljši spanec [video]

Medeja
22. 1. 2021

Vsaka zvezda na nebu zamiži, teta luna prikima, se zasmeji. 21 minut dolga joga, ki bo tvoje telo in glavo pripravila na spanec.

Z jogo telo vračamo v harmonično stanje sproščenosti in nenapetosti. Zmehčamo pozornosti potrebna tkiva in umirimo misli. Umirimo vse miselne procese, ustalimo dih in telo pripravimo na spanec.

Kanal je namenjen tebi in tvoji domači praksi, zato mi v komentarju lahko poveš, kakšne joge si želiš. Kateri del telesa čaka na razteg in predihavanje ali pa morda katera stiska rabi mogoče malo pomoči.

Kot opozorilo in skrbnost do lastnega telesa in osebne prakse - ob poškodbi ali resnejši, dlje časa trajajoči bolečini se pred vadbo joge posvetujte z zdravnikom. Za globljo in bolj ozaveščeno prakso se pri jogi posvečamo tudi pranajami. Pri njej smo, z manipulacijo diha, pozorni na telo in njegove odzive nanjo. Če imamo zdravstvene težave, smo omotični ali če nam manipulacija diha sproža nelagodje, poslušajmo svoje telo in, če nam ne ustreza, pranajamo izpustimo.

Bodi dobro in ne pozabi dihat,

Medeja

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram