Hrana

Namočeni ovseni kosmiči za zajtrk

Namočeni ovseni kosmiči za zajtrk

Včasih nisem posvečala pozornosti hrani. Potem pa so prišla trideseta in deformiran metabolizem. Zdaj zdrave, enostavne in okusne zajtrke pripravljam dan prej.

Zlato mleko

Zlato mleko

Zlato mleko ima specifičen, orientalski okus. Lahko ga dodatno začinimo, se poigramo z okusi, poiščemo tistega, ki nam najbolj odgovarja. Eksperimentirajte. Raziskujte. Poskušajte.

Kumare in voda

Kumare in voda

Če niste ravno najbolj pridni in zavzeti pivci vode, potem so vode z dodatki kar fajn zadeva. Imam težave z zadostnimi količinami in me takšne vode kar rešujejo. Sploh poleti, ko hitreje dehidriramo.

Proseni polpeti

Proseni polpeti

Poleg kašic jaz proso uporabljam tudi pri pripravi polpetov. In zelo dobri polpeti so to! Priprava je malo dramatična, ampak se splača!

Piškoti. Ovseni piškoti.

Piškoti. Ovseni piškoti.

Sklepam, da ne maram peke, ker imam rada sladko. Je popolnoma logično. Rada jem sladko, ampak če sladkega ni, ga ne jem. Zato ne pečem.

Soja. Bolognese soja.

Soja. Bolognese soja.

Če bi se večkrat spomnila fotografirat kuho, bi … ma ja, bi imela pač več fotografij. Tako pa se, pa še to ne vedno, spomnim šele ko jem. Ali ko sem že pojedla.

Meso. Sojino meso.

Meso. Sojino meso.

Medeja Ne vem od kje ljudem ideja, da vegetarijanci jedo slabo. Velikokrat se je že zgodilo, da so vsejedi ljudje na zabavi pojedli hrano, ki je bila namenjena meni. Ker je bila dobra. Pa tisti večni prepir med nekom, ki se prehranjuje z mesom in nekom, ki se ne, bo...