Blog

Log #11

Log #11

Nihče ni rekel, da bo enostavno. Biti odrasla oseba in delati odrasle stvari. A sem sploh opremljena za vso to odraslost in njene porcije? Ali morda samo nočem biti? Sem nezrela, otročja, neodgovorna? Tesnobna?

To nisem jaz, moja tesnoba je.

To nisem jaz, moja tesnoba je.

Prejokala sem dober teden. To ni bil tiste vrste jok, ko si žalosten. To je bil jok, ki je dobro del. To je bil jok, ki je s solzami iz in z mene spral vso navlako, vsa bremena, ki sem jih tekom let naložila nase.

Kumbhaka pranajama – zadrževanje diha

Kumbhaka pranajama – zadrževanje diha

Cilj pranajame (ali joge), ni obvladovanje pranajame (ali joge). Ne gre za to, da smo v eni ali drugi dobri. Gre za to, da z eno in drugo obvladujemo življenje in da to življenje postane za nas dobro.

Log #10

Log #10

Eni padci so tisti, ko s stopalom udariš v robnik pločnika pa se malo opotečeš. Neprijetno zate, zabavno za občinstvo. Drugi padci se zdijo, kot da si z ladje padel v morje, le da ne znaš plavati in toneš na dno Marianskega jarka.

Log #9

Log #9

Kar nekaj stvari je že rodilo moje pisanje. Seveda so med njimi take, ki jih ne bi rada nikoli več brala (ali pustila drugim, da jih berejo) in na drugi strani take, ki bi jih natisnila pa dala v okvir (ali podarila drugim, da jih dajo v okvir).

Log #8

Log #8

Mogoče z leti res postajaš modrejši. Mogoče sčasoma res ugotoviš, da skrajnosti niso okej. Da je hoja po robu sicer zabavna, ampak nevarna. Sčasoma mogoče res ugotoviš, da je fino loviti ravnotežje. Med tem pa onim.

O menstrualni skodelici

O menstrualni skodelici

Če rečem, da sem se nekaj let odločala o menstrualni skodelici, ne pretiravam. Ko se je začela pojavljati, sem ji bila bolj ali manj nenaklonjena. Mislim, tisto naj bi dala kam?

Log #7

Log #7

Si skupek vseh kiksov, pomanjkljivosti, pegic, razcepljenih konic in obtolčenih kolen iz nerodnih otroških let. Vsaka sprejeta odločitev, vsak poskus nečesa novega. Vse pretekle izkušnje, vse pretekle ljubezni.

Log #6

Log #6

Ko nam je fino in fajn, se oklepamo. Želimo podaljšati občutke, užitke, prijetnosti. Želimo, da traja. Da se nikoli ne konča. Ko nam ni fino in fajn, hrepenimo. Po časih, ko nam je bilo in ko nam bo spet fino in fajn.

Log #5

Log #5

Ne pravim, da se popolnoma spusti z vajeti, pošlji vse v tri krasne, prodaj avto in psa ter se preseli na Havaje (ali Hvar). Pravim samo, da si vsake toliko časa razpusti lase ven iz čopa pa malo brezpogojno zaživi.

Log #4

Log #4

Ko sem februarja tri leta nazaj dobila diagnozo generalizirane anksioznosti, je bil maj tisti mesec, ko sem prišla k sebi. Ne morem romantizirat tega dejstva, znano je, da se telo na antidepresive privaja cca tri mesece.

Icibici triki za dneve brez tesnobe

Icibici triki za dneve brez tesnobe

Ne uspeva vedno, ampak škodi ne nikoli. Icibici triki, moje finte, kako zmagat vsak dan sproti, se ne dat tesnobi ali katerikoli drugi zahrbtni prasici podivjane psihe in biti konec dneva okej.